Zbliża się święto naszych kochanych Rodziców. Postanowiliśmy przygotować słodką niespodziankę- własnoręcznie zrobiliśmy słodkie migdałowe ciasteczka. Mamy nadzieję, że będą wszystkim smakować.
Ponieważ już mamy wprawę możemy je wykonać razem z rodzicami w domu:
Ciasteczka migdałowe:
Składniki:
150 g masła o temperaturze pokojowej
180 g cukru
2 jajka
300 g mąki
100 g mielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
parę kropel aromatu migdałowego
Wszystkie składniki zagnieść i formować małe kuleczki wielkości laskowego orzecha. Ciasteczka migdałowe układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. około 10-12 minut. Autor przepisu Weronika Chilmon. SMACZNEGO!